Uitzending
EenVandaag - 2-7-2022

2-7-2022

EenVandaag

264 x bekeken | 0 reacties
6
Sancties tegen Rusland leveren oliebedrijven in India (te) veel geld op: 'Ze verkopen de olie voor een hoge prijs door aan Europa'
Vermomd als Indiase diesel lijkt Russische olie, ondanks de sancties, gewoon in Europa terecht te komen. CommerciŰle bedrijven in India verdienen daar goud geld aan, maar daar steekt de overheid nu een stokje voor.

Het exporteren van Russische olie aan Europa was zelfs zo lucratief voor de Indiase bedrijven, dat het een tekort in eigen land opleverde.

Boer Willem in Lviv went aan oorlog in Oekra´ne: 'Ik word niet meer nerveus als het luchtalarm afgaat'
Samen een nieuw bestaan opbouwen, met dat doel emigreerden Willem en Inge Nammensma 2 jaar geleden naar Lviv. Maar de oorlog in Oekra´ne gooide roet in het eten. Willem woont en werkt er nog steeds, Inge en de kinderen verhuisden terug naar Nederland.

Oekra´ne definitief verlaten ziet Willem niet zitten, nog niet in elk geval. Hij voelt zich als manager bij een grote aardappelproducent in het westen van Oekra´ne verantwoordelijk voor zijn personeel en de aardappelen. Voor hem zit er op dit moment dus niets anders op dan heen en weer pendelen tussen het gezin in Friesland en het werk in Lviv.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 2 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten