Uitzending
EenVandaag - 1-7-2022

1-7-2022

EenVandaag

218 x bekeken | 0 reacties
6
Ouders en organisaties sturen samen brandbrief naar Den Haag over problemen bij kinderopvang en bso's
Personeelstekorten in de kinderopvang en buitenschoolse opvang (bso) zijn groot. Zo groot, dat er nu door verschillende bso's contracten worden opgezegd. Ouderverenigingen en kinderopvangbranches slaan de handen ineen met een brandbrief.

Kinderen kunnen niet meer terecht bij hun vaste buitenschoolse opvang en sommige jonge kinderen kunnen niet meer naar hun kinderopvang. Er zijn wachtlijsten van jaren en de meest zelfstandige kinderen, zoals die in groep 8, worden vanaf deze zomer weggestuurd.

De een wil niks missen, de ander juist niks zien: hoe inwoners van Loppersum de parlementaire enquête over gaswinning in Groningen volgen
Jarenlang is de ernst van de situatie ontstaan door gaswinning in Groningen door politiek Den Haag onderschat. De parlementaire enquête Gaswinning Groningen moet duidelijk maken hoe dat kon gebeuren. Inwoners van Loppersum blikken terug op de eerste week.

De afgelopen paar dagen kwamen inwoners, wetenschappers, politici en gaswinners aan het woord. Ger, Erik en Coert kijken erop terug.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 1 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten