Uitzending
EenVandaag - 8-11-2019

8-11-2019

EenVandaag

155 x bekeken | 0 reacties
6
Handjevol teruggekeerde IS-kinderen maken het goed: 'Ze functioneren als gewone kinderen'
Ze doen mee als normale kinderen, het handjevol jongens en meisjes dat terug is gekeerd uit het kalifaat. "Het zijn niet de wandelende bommen waarvoor ze aangezien worden", zegt criminoloog Marion van San die teruggekeerde kinderen sprak.

Aanstaande maandag doet de rechter uitspraak over het ophalen van 23 Nederlandse IS-vrouwen en hun 56 kinderen uit een Noord-Syrisch kamp. Van San heeft contact met tientallen vrouwen die nog in SyriŽ zitten of teruggevlucht zijn. Ze bezocht ook twee weeskinderen die weer in Nederland wonen. Ze schreef er een boek over, Kalifaatontvluchters.

Smartphone aan tafel?
Jongeren vinden smartphones op tafel tijdens het eten onbeleefd. 'De kwaliteit van gesprekken gaat achteruit, zelfs als hij op stil staat. Het is geen moment te vroeg dat er nu gedragsregels ontstaan', stelt techjournalist Wouter van Noort.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 8 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie