Uitzending
EenVandaag - 8-7-2020

8-7-2020

EenVandaag

250 x bekeken | 0 reacties
7
Nederlandse Staat aangeklaagd omdat kinderen worden afgesloten van drinkwater
Geen druppel water meer uit de kraan: als gezinnen met kinderen de rekening niet kunnen betalen, wordt het water afgesloten. Dat is in strijd met de kinderrechten, zegt Defence for Children. Daarom dagen ze de Nederlandse staat voor de rechter.

"Je kan niet koken, niet douchen en niet eens je tanden poetsen", vertelt Manuela. Bij de alleenstaande moeder van drie kinderen werd het water plotseling afgesloten. "Mijn ene dochter was net ongesteld en de kleine was nog maar 6 maanden destijds. Dit zijn geen goede omstandigheden om in op te groeien."

Discussie over gapers, de beelden van koppen aan gevels
Na een tweet van Volkskrant-columnist Sylvia Witteman barstte online de discussie los: is deze gaper uit Amsterdam racistisch? "Er is pas later een soort karikatuur van gemaakt", stelt zegt historicus Peter van den Hooff.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 8 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie