Uitzending
EenVandaag - 30-10-2013

30-10-2013

EenVandaag

712 x bekeken | 0 reacties
7
Drugscriminelen hacken containersysteem haven Antwerpen
In de Antwerpse haven hebben hackers de terminals van twee grote containeroverslagbedrijven gemanipuleerd in opdracht van een Nederlandse drugsbende. De informatici maakten onder meer gebruik van kwaadaardige software die met een mail werd meegestuurd. Ook werd op kantoren ingebroken om informatie te verwerven. Hierdoor kon de bende eerder bij de containers dan de transporteur.

Nederlandse militairen naar Mali
Nederland stuurt waarschijnlijk zon 400 Nederlandse militairen, waaronder commando's, naar het Noord-Afrikaanse Mali om een bijdrage te leveren aan de VN-vredesmissie in dat land. De missie staat onder leiding van oud-minister Bert Koenders.

Keurmerk uitzendbureaus deugt niet
Regelmatig duiken er verhalen op over malafide uitzendbureaus. Ze betalen de - vaak Oost-Europese - werknemers te weinig salaris, overtreden de CAO-regels en zorgen voor slechte huisvesting. Om de goede bureaus van de slechte te scheiden is er een keurmerk.

'Asocontainer' in zwang
Steeds meer gemeenten zien in Skaeve Huse, ook wel asocontainers genoemd, een oplossing voor extreem overlastgevende inwoners. Nu experimenten in steden als Tilburg en Arnhem succesvol blijken, wordt de lijst met gemeenten langer. Van Doetinchem tot Den Haag is het idee in zwang. Maar is dit wel een goede oplossing?

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 30 oktober door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie