Uitzending
EenVandaag - 26-10-2013

26-10-2013

EenVandaag

665 x bekeken | 0 reacties
5
Zwarte Piet was struikelblok
Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed heeft tegengehouden dat het Sinterklaasfeest in aanmerking kan komen voor de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een aanvraag van het Sint Nicolaasgenootschap werd een paar maanden geleden teruggestuurd met het advies ‘eerst wat aan het Zwarte Pietenprobleem te doen’.

Interview: oud NSA-medewerker Wiebe
Het afluisterschandaal van de NSA begint groteske vormen aan te nemen. De Amerikaanse geheime dienst zou maar liefst 35 wereldleiders af hebben geluisterd. Eerder werd ook bekend dat in Nederland in een maand tijd 1,8 miljoen Nederlandse nummers aftapte. Vanavond in EenVandaag een interview met oud NSA-medewerker J. Kirk Wiebe. Hij doet een boekje open over de inlichtingendienst.

Intrede third party ownership in Nederlandse voetbal
Third party ownership is een opkomend fenomeen in het voetbal dat wellicht binnenkort ook zijn intrede doet in Nederland. Het houdt in dat een investeringsmaatschappij een deel van de economische rechten van een voetballer koopt, met het doel mee te profiteren als de speler weer verkocht wordt.

De Coentunnel: ongelukstunnel
De tweede Coentunnel heeft de weggebruiker in het eerste half jaar vooral veel ergernis opgeleverd. Het aantal ongelukken blijft onverminderd hoog, aanpassingen ten spijt. Bergingsbedrijven hebben al 110 keer moeten uitrukken. Dat is zo’n vier keer per week.

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 26 oktober door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie