Uitzending
EenVandaag - 24-10-2013

24-10-2013

EenVandaag

761 x bekeken | 0 reacties
7
'Aantal foute diagnoses Jansen Steur onder gemiddelde'
“In ingewikkelde gevallen van de ziekte van Parkinson blijkt tenminste 10 procent van de diagnoses fout te zijn. (…) Daar zit Jansen Steur ver onder.” Dat zegt Rien Vermeulen, neuroloog van het AMC vanavond in EenVandaag en op RTV-Oost over Ernst Jansen Steur, de voormalig neuroloog die begin november voor het medisch tuchtcollege en de rechtbank staat.

Grooming: anonieme aangifte niet standaard in zedenzaak
Slachtoffers in de geruchtmakende groomingzaak tegen Frank R. uit Cuijk moeten anoniem kunnen blijven tijdens de zitting. Dat vindt advocaat Richard Korver.

De vele gezichten van Zwarte Piet
Zwarte Piet heeft deze dagen vele gezichten; van hele lichte tot diepduistere. Soms is hij de geketende zwarte die het lijden vertegenwoordigt van generaties slaven, dan weer de ondeugende zwartgeblakerde steun van de sint, waar ieder kind tegelijk van houdt én een beetje bang voor is.

Heb je de pakjesboot gemist?
Honderden leden van het EenVandaag Opiniepanel met een Antilliaanse of Surinaamse achtergrond vertellen hoe zij het Sinterklaasfeest en Zwarte Piet ervaren, toen als kind, en nu als volwassene. Zij hebben hele mooie, maar daarnaast ook verdrietige verhalen: ‘Sinterklaas vieren was leuk, totdat ik zelf ooit geschminkt als Zwarte Piet thuis kwam. Mijn vader lachte wel naar mij, maar zijn ogen stonden op huilen.’

Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 24 oktober door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie