Uitzending
EenVandaag - 30-7-2020

30-7-2020

EenVandaag

162 x bekeken | 0 reacties
6
Opiniepeiler Maurice de Hond blikt terug op bewogen eerste helft van het jaar
Opiniepeiler Maurice De Hond zorgde de afgelopen maanden voor flinke discussies. Hij blikt terug op deze veelbewogen periode. "Ik wist dat er honderden mensen onnodig dood zouden gaan in zorginstellingen. Mag je dan niet boos worden?"

Hij vindt de anderhalvemetermaatregelen 'krankzinnig' en is van mening dat het kabinet en het RIVM belangrijke zaken over het hoofd zien in de coronacrisis. De Hond stak zijn visie niet onder stoelen of banken de afgelopen tijd. Hij was veel te zien in televisieprogramma's en plaatste er veel over op zijn website en op Twitter.

Nieuwe studenten moeten het dit jaar doen zonder introductieweek
Hij had geen laatste schooldag en geen eindexamenfeest. En nu begint Pieter Lossie (18) zijn studie aan de universiteit ook zonder actieve introweek. "Ik vraag me echt af hoe ik online vertrouwd ga raken met de nieuwe stad, de studie en de mensen."

Het zit de lichting van 2020 niet mee. Pieter had zich ontzettend op de introweek verheugd. Maar in plaats van een week vol actie in Amsterdam zit de oud-voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) thuis in Harmelen achter zijn laptop om virtueel en videobellend zijn nieuwe studentenstad en studiegenoten te leren kennen.

In Nederland hebben bijna 60.000 kinderen een loodvergiftiging
60.000 kinderen in Nederland hebben loodvergiftiging. Loden waterleidingen in oude huizen zijn de boosdoener. Emeritus hoogleraar Van den Berg: "We zijn een welvarend land. Laten we dit oplossen met bijvoorbeeld subsidie zodat kinderen beschermd worden."

In deze uitzending van EenVandaag was Maurice de Hond te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 30 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie