Uitzending
EenVandaag - 31-7-2020

31-7-2020

EenVandaag

153 x bekeken | 0 reacties
5
Ontgroening BelgiŽ loopt fout af
In BelgiŽ is de dood van student Sanda Dia het gesprek van de week. Dia overleed in 2018 bij een ontgroening van zijn studentenvereniging. Journalist Pieter Huyberechts schreef een reconstructie. "Het is op een vreselijke manier fout gelopen."

Raadsleden hoorden via persbericht over mondkapjesplicht: 'Wat is dan nog de rol van de gemeenteraad?'
"We hebben het via een persbericht gehoord, zonder dat wij er iets van konden vinden", zegt Don Ceder van de Amsterdamse ChristenUnie over de mondkapjesplicht op drukke plekken in de stad. Raadsleden vinden dat ze niet vergeten mogen worden.

De kogel is dus door de kerk: in bepaalde gebieden in Amsterdam en Rotterdam moeten vanaf woensdag verplicht mondkapjes gedragen worden. Burgemeesters Halsema en Aboutaleb, allebei ook voorzitter van hun veiligheidsregio, konden dit besluiten op basis van de noodverordening. Chantal Zeegers, fractievoorzitter van D66 in Rotterdam, vindt net als Ceder dat de gemeenteraad een grotere rol moet krijgen. "We hebben vanaf het begin, toen corona net was uitgebroken, de burgemeester ook gevraagd: wanneer krijgen wij nu als raad, al is het maar achteraf, de mogelijkheid om inzicht te krijgen in wat de overwegingen zijn geweest. Dat blijft toch wel wat achter."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 31 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie