Uitzending
EenVandaag - 29-4-2019

29-4-2019

EenVandaag

360 x bekeken | 0 reacties
6
Massaal fraude met kilometertellers
Er wordt nog altijd volop gerommeld met de kilometerstand van tweedehands auto's. Van auto's die uit Duitsland worden ge´mporteerd is liefst twintig procent verdacht. "Er rijden in Nederland 260.000 auto's met een teruggedraaide teller rond."

Autofabrikanten verplicht om snelheidsmeter hogere snelheid te laten aangeven
Een snelheidsmeter die 100 kilometer per uur aangeeft, terwijl je eigenlijk 95 rijdt. Het komt in bijna alle auto's voor. Sterker nog: autofabrikanten worden verplicht om de meter een hogere snelheid te laten aangeven dan je daadwerkelijk rijdt.

Auto-psycholoog Erwin Wijman vertelde erover in het programma 'Even tot Hier'. Het deed bij voormalig verkeersofficier van Justitie Koos Spee de wenkbrauwen fronsen. "Ik weet uit ervaring dat alle auto's een hogere snelheid aangeven dan de werkelijke snelheid, maar ik heb nog nooit gehoord dat fabrikanten dat opzettelijk doen, laat staan dat ze er wettelijk toe verplicht zijn."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 29 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie