Uitzending
EenVandaag - 24-4-2019

24-4-2019

EenVandaag

500 x bekeken | 0 reacties
7
Vrijwilligers gezocht voor lokale Koningsdag: 'Mensen willen zich niet vastleggen'
Van de vrijmarkt tot feest op het dorpsplein of een sporttoernooi: zaterdag viert het hele land uitbundig Koningsdag. Maar juist dit geliefde feest zou weleens in gevaar kunnen komen in veel dorpen en steden. Het probleem: een tekort aan vrijwilligers.

In veel gemeenten is de viering van Koningsdag een feest dat valt of staat met vrijwilligers. Maar deze zijn steeds moeilijker te vinden. Het doek dreigt nu te vallen voor deze oer-Hollandse traditie omdat er in sommige gemeenten simpelweg geen vrijwilligers zijn. Zo gaat in Bennekom dit jaar de viering helemaal niet door omdat er te weinig mensen zijn die willen helpen met het organiseren. Omdat er te weinig mensen zijn kan de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden en is dus de stekker uit het feest getrokken.

Meerderheid voor afschaffen religieus onderwijs
VVD-leider Klaas Dijkhoff stelt de vrijheid van onderwijs opnieuw ter discussie. Is onderwijs op basis van religie nog van deze tijd? Een meerderheid (60 procent) is voor afschaffing, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

In Nederland kun je kiezen of je je kind naar een openbare school stuurt, of een school met een religieuze of levensbeschouwelijke grondslag. Denk aan een katholieke, Islamitische of protestantse school. Zowel openbaar als religieus onderwijs wordt gesubsidieerd door de overheid.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 24 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie