Uitzending
EenVandaag - 1-5-2019

1-5-2019

EenVandaag

316 x bekeken | 0 reacties
7
Missie in Mali voorbij, militairen terug naar Nederland
Na bijna 5 jaar stopt de Nederlandse bijdrage aan de vredesmissie in Mali (Minusma). Het land is in die tijd alleen maar onveiliger geworden.

Het is 2013 als de eerste Nederlandse militairen aankomen in Mali. Ze moeten ervoor zorgen dat een bloedige onafhankelijkheidsstrijd niet opnieuw oplaait. Het land wordt verscheurd door strijdende stammen en jihadisten die in de woestijn een Islamitische Staat uitroepen. De Nederlandse militairen zijn onderdeel van een grote vredesmacht, maar het lukt ze niet om de rust terug te brengen. Jihadisten, die eerst alleen in het noorden van het land actief waren, plegen nu ook in het midden en zuiden van het land aanslagen.

Grote kinderopvangorganisatie gaat niet-gevaccineerde kinderen weigeren
De grootste kinderopvangorganisatie van Noord-Holland, Berend Botje, weigert per 1 juli kinderen die niet meedoen aan het rijksvaccinatieprogramma. Maar, volgens rechtsfilosoof Marcel Verweij is dat helemaal niet aan kinderdagverblijven om te bepalen.

Uit een brief naar de ouders blijkt dat Berend Botje hen voortaan gaat verplichten een vaccinatiebewijs aan te leveren.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 1 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie