Uitzending
EenVandaag - 4-5-2019

4-5-2019

EenVandaag

502 x bekeken | 0 reacties
6
Ballerina Edith Eger: 'In Auschwitz heb ik mezelf leren kennen'
Edith Eger wordt de ballerina van Auschwitz genoemd. In het vernietigingskamp wordt de 16-jarige gedwongen om voor Josef Mengele te dansen. Dat lukt haar, met ogen dicht.

In gedachten staat ze niet in een koude barak in Auschwitz maar danst ze Romeo en Julia in het operahuis in Budapest. Inmiddels is Edith Eger 91 jaar en heeft ze een boek geschreven over haar ervaringen in het kamp en haar leven.

Schreeuwend tekort appartementen ouderen
In het hele land is een groot tekort aan geschikte huizen voor ouderen. En dat tekort groeit de komende jaren snel. "Overheid en gemeenten weten dit al jaren maar doen hier nog te weinig aan: laks en onvoorstelbaar", zegt belangenvereniging ANBO.

"Ik vind dat de Rijksoverheid en de lokale overheden onvoldoende anticiperen op de demografische ontwikkelingen in het land", aldus directeur Liane den Haan van de vereniging ANBO, de belangenorganisatie voor senioren.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 4 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie