Uitzending
EenVandaag - 26-4-2019

26-4-2019

EenVandaag

459 x bekeken | 0 reacties
6
Historica: 'Koningsdag is keihard werken voor de Oranjes'
De koninklijke familie is dit jaar te gast in Amersfoort. Wie denkt dat dat vooral draait om spelletjes en gezelligheid heeft het mis. Het is een keiharde werkdag voor de Oranjes.

Ze zien er ontspannen uit, koning Willem-Alexander en zijn familie. Ze vieren Koningsdag in een stad die voor de gelegenheid helemaal oranje kleurt. "Ik denk ook dat ze het heel erg leuk vinden wat er die dag voor ze georganiseerd is. Zo houdt koningin Máxima bijvoorbeeld heel erg van muziek, je ziet haar ook altijd meeswingen", zegt historica Dorine Hermans.

Achterban FVD verdeeld over toekomst Otten
Forum voor Democratie-stemmers zijn verdeeld over de vraag of Otten namens de partij in de Eerste Kamer moet komen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Dat Otten is opgestapt als bestuurder, vindt een meerderheid terecht.

Driekwart (74 procent) van de ondervraagden die bij de Statenverkiezingen op Forum voor Democratie stemden, zegt dat het terecht is dat Henk Otten is gestopt als bestuurder van de partij. Vooral de betaling aan zichzelf wordt hem kwalijk genomen.

In deze uitzending van EenVandaag was Dorine Hermans te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 26 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie