Uitzending
EenVandaag - 26-10-2020

26-10-2020

EenVandaag

225 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe de Zeeuwen erin slagen Belgische docenten naar hun scholen te halen
Het kost Zeeland veel moeite om leraren te vinden die in de kustprovincie aan de slag willen gaan. Het zou ver van de Randstad zijn, te afgelegen. Maar de Zeeuwen bedachten een creatieve oplossing: buurten bij de Belgen.

Het lerarentekort is in heel Nederland voelbaar, maar is vooral in Zeeland een groot probleem. Voor docenten uit de Randstad voelt de provincie te ver weg. Uiteindelijk vonden de Zeeuwen de oplossing dicht bij huis: ze zetten Vlamingen voor de Zeeuwse klas. Gorik Hageman is docent Duits én de Zeeuwse onderwijsambassadeur. Met zijn oproep 'Grijp je kans, verleg je grenzen. Hier zijn banen.' wil hij Vlaamse docenten overhalen.

Een sterrenchef legt uit hoe je lekker kan koken wanneer je door corona niet meer kunt ruiken of proeven
Het is een bekend en veel voorkomend symptoom van corona: het verlies van geur en smaak. Hoe kun je nog van eten genieten wanneer je niets of nauwelijks meer kan proeven? Sterrenchef Jos Grootscholten bedacht gerechten speciaal voor coronapatiënten.

Het idee daarvoor kwam van de vereniging Reuksmaakstoornis.nl. "Wat wij met koks als Jos Grootscholten willen bereiken, is dat je mensen leert hoe je toch nog voedzaam en lekker kunt koken, ook al doet je neus (even) niet goed mee", vertelt voorzitter en ervaringsdeskundige Kirsten Jaarsma.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 26 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie