Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
EenVandaag - 23-9-2006

23-9-2006

EenVandaag

1108 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlandse oorlogsmisdaden
Bali Puputan is een onbekend begrip in Nederland. Maar in IndonesiŽ weet iedereen dat we het dan hebben over de massaslachting op Bali. Deze week precies 100 jaar geleden. Schrijver Ewald Van Vught vond in de archieven nieuwe foto's waarop deze inktzwarte bladzijde van onze geschiedenis is vastgelegd.

Subsidies vervallen
Minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking zet genadeloos het mes in het subsidiestelsel. Het WNF, Plan Nederland, Cordaid en het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika (NIZA) vallen voor tientallen miljoenen buiten de boot. Alles wat deze organisaties tot nu toe hebben opgebouwd komt op de schopstoel. Het NIZA reageert geschokt.

Jeugddorp De Glind
Een veilig onderkomen voor sociale schipbreukelingen op het platteland. Dat had dominee Rudolph bijna een eeuw geleden voor ogen. De idealistische boeren van toen zijn allang weg uit jeugddorp De Glind. Maar de passie voor opvoeden bleef. Een portret van dit bijzondere dorp en zijn bewoners.

Presentatie: Karel van de Graaf.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 23 september door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Karel van de Graaf. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten