Uitzending
EenVandaag - 24-7-2019

24-7-2019

EenVandaag

445 x bekeken | 0 reacties
7
Nieuw Nederlands hitterecord
In 1944 werd het 38,6 graden in het Gelderse Warnsveld. Amateur-meteoroloog Jan Thate noteerde het vanuit zijn achtertuin in een logboekje. Pas na de oorlog bleek het een Nederlands hitterecord te zijn. En dat bleef het 75 jaar lang. Tot vandaag.

Vanmiddag werd het hitterecord dan eindelijk verbroken. De 39 graden werd aangetikt in Brabant en het kwik loopt mogelijk nog verder op. Monica Thate, dochter van Jan Thate, had nog zo gehoopt dat het record van haar vader de 75 jaar zou halen. "Het zou leuk zijn geweest, maar we laten er geen traan om."

Ridouan T
Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van ons land, zit in Dubai. Dat meldt de Telegraaf. Inez Weski, advocaat van Taghi, reageert geprikkeld: "Dit kan ook ruis zijn, die wordt verspreid om onrust in het criminele milieu te veroorzaken."

Een monsterproces, zo wordt het nu al genoemd. De rechtszaak tegen Ridouan Taghi en zijn kompaan Sad Razzouki draait om vijf moorden, drie mislukte moordpogingen en het voorbereiden van nog drie moorden. Maar Taghi is niet aanwezig in de rechtbank, want hij is voortvluchtig.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 24 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie