Uitzending
EenVandaag - 22-9-2022

22-9-2022

EenVandaag

196 x bekeken | 0 reacties
7
Hoe mannen meer bijdragen aan klimaatverandering dan vrouwen
Dierenrechtenclub PETA roept in Duitsland vrouwen op om geen seks te hebben met mannen die vlees eten, omdat zij 41 procent meer zouden bijdragen aan klimaatverandering. Volgens experts klopt het inderdaad dat mannen meer bijdragen aan klimaatverandering.

Hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam Jaap Seidell legt uit dat de 41 procent waar PETA het over heeft, eigenlijk veroorzaakt wordt door drie dingen: "Mannen eten meer vlees dan vrouwen, ook zijn mannen gemiddeld groter en zwaarder dan vrouwen en hebben ze meer spiermassa. Tot slot gebruiken ze meer benzine. Dus ze rijden meer auto."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 22 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten