Uitzending
EenVandaag - 21-9-2022

21-9-2022

EenVandaag

141 x bekeken | 0 reacties
6
Rechters leggen vaker tbs op sinds moord Anne Faber, ook als verdachten niet meewerken aan onderzoek: zo zit dat
Hoewel verdachten van ernstige misdrijven steeds vaker weigeren mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek in het Pieter Baan Centrum, leggen rechters meer tbs op. Dat blijkt uit cijfers die EenVandaag opvroeg.

Het aantal tbs-opleggingen is in 6 jaar met bijna 60 procent toegenomen. Sinds de zaak Anne Faber, in het najaar van 2017, is het gestegen van 207 opleggingen tot 328 afgelopen jaar.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 21 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten