Uitzending
EenVandaag - 20-5-2019

20-5-2019

EenVandaag

363 x bekeken | 1 reacties
6
Europese verkiezingen in Frankrijk
De Fransen denken verdeeld over Europa. Dat werd nog eens pijnlijk duidelijk toen de lage middenklasse zichzelf ineens fel zichtbaar en hoorbaar maakte in de vorm van de gele hesjes beweging.

De groep is woedend over de toenemende ongelijkheid in Frankrijk. Waar hoog-opgeleiden vooral de vruchten plukken van de EU, hebben lager opgeleiden het idee dat ze alleen maar inleveren. Ludovic werkt voor de jongerenbeweging van de Franse president Macron, die sinds 2017 president is. Hij is vol lof over Europa, want "iedereen profiteert van Europa".

Bedreigde dieren in een potje? Geen punt voor de Wereldgezondheidsorganisatie
Traditionele Chinese medicijnen krijgen erkenning en daar is het land blij mee. Maar of het goed nieuws is, is nog maar de vraag. Natuurbeschermers vrezen de genadeklap voor ernstig bedreigde diersoorten zoals de neushoorn, tijger en het schubdier.

Grote kans dat u nog nooit heeft gehoord van de pangolin, ook bekend als het schubdier. Wie er nog nog nooit eentje heeft gezien kan zich beter haasten, want dit onschuldige kleine zoogdier - dat nog het meest op een draakje lijkt - is het meest gestroopte dier ter wereld. In de traditionele Chinese geneeskunde worden de schubben van de pangolin helende krachten toegedicht en worden er honderdduizenden van in pilletjes en poeders vermalen. In de afgelopen 10 jaar zijn meer dan een miljoen pangolins illegaal gedood en verhandeld.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 20 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie