Uitzending
EenVandaag - 25-5-2019

25-5-2019

EenVandaag

363 x bekeken | 0 reacties
6
Nasleep aardbevingen in Zeerijp
Een klein dorp in het hart van het aardbevingsgebied is het epicentrum van schade door gaswinning. Veel Zeerijpse dorpelingen zijn inmiddels gewend aan het gevoel van een trillende bodem. Op straat zijn angst en machteloosheid voelbaar.

Asbest rapport
Mensen die asbest opruimen moeten - voor eigen veiligheid - aan strenge regels voldoen. Een rapport in opdracht van branchevereniging Aedes stelt dat de regels versoepeld kunnen worden. Academici zijn het er niet mee eens.

"Er is van alles mis met dit rapport", zeggen emeritus hoogleraar en longarts Nico van Zandwijk en de Amerikaanse professor Arthur Frank. Verschillende academici uiten kritiek op het rapport 'Inzichten in proportioneel asbestbeleid'. Voor vereniging van woningcorporaties Aedes werden de gezondheidsrisico's voor mensen die het kankerverwekkende asbest verwijderen uit woningen en andere gebouwen onderzocht, én de daarbij komende kosten. Volgens Van Zandwijk 'is dit niet volgens de juiste academische tradities en daarom zijn de conclusies van dit rapport onjuist'.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 25 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie