Uitzending
EenVandaag - 14-5-2019

14-5-2019

EenVandaag

356 x bekeken | 0 reacties
7
Afscheid van de diesel
In het eerste kwartaal van 2019 werden in Nederland de helft minder nieuwe dieselauto's 'op naam gesteld' dan een jaar eerder. Dit blijkt uit een rapport van CBS en Eurostat. Maar of de populaire diesel echt uitsterft is nog maar de vraag.

Stadsvijvers schadelijk
Broeikasgassen in vijvers blijken grote vervuilers. De suggestie om te stoppen met het voeren van eenden stuitte onlangs op veel weerstand. Maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld met zuurstofplanten en de juiste vissen.

Meer baggeren, stoppen met het brood voeren van eenden en je afval in de vuilnisbak gooien in plaats van op de grond. Het zou helpen de dikke methaan-rijke drab in vijvers terug te brengen. Wat tuinvijverspecialist Ada Hofman betreft zijn het lapmiddelen, en bieden ze geen oplossing. Ze vond een effectievere manier om stilstaand water glashelder te maken.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 14 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie