Uitzending
EenVandaag - 18-5-2019

18-5-2019

EenVandaag

388 x bekeken | 0 reacties
5
Twee klimaatkritische kiezers delen hun argwaan over de klimaatmaatregelen
Lang niet iedereen is overtuigd van het nut van klimaatmaatregelen. Twee leden van het Opiniepanel, de een stemt rechts en de ander links, over hun argwaan.

"Ik denk dat het klimaatprobleem overdreven wordt", zegt de 19-jarige rechtenstudent Tristen Strijkert. Hij is sinds 2017 lid van Forum voor Democratie. Hij is blij dat 'zijn' partij een duidelijk standpunt inneemt ten aanzien van de klimaatmaatregelen. Tegengas is volgens hem hard nodig.

Mensen met een migratieachtergrond: 'Ik voel me hier thuis, maar niet altijd welkom'
Mensen met een niet-westerse migratieachtergrond voelen zich thuis in Nederland (83 procent) maar hebben wel last van verharding in de samenleving. Drie van de tien (29 procent) zeggen wekelijks gediscrimineerd te worden.

Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 700 mensen met een niet-westerse migratieachtergrond. De groep bestaat grotendeels uit mensen met Surinaamse, Antilliaanse, Turkse en Marokkaanse wortels. Vier van de tien ondervraagden (42 procent) hebben het gevoel dat ze in Nederland niet helemaal zichzelf kunnen zijn.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 18 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie