Uitzending
EenVandaag - 13-5-2019

13-5-2019

EenVandaag

368 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe campagne moet Europese kiezer naar de stembus lokken
In 1979 mochten we voor het eerst stemmen voor het Europees Parlement, maar we zijn er nooit echt warm voor gelopen. Kan een moderne campagne breken met deze trend?

Op 23 mei mogen Nederlanders naar de stembus voor het Europees Parlement. Alles wordt uit de kast gehaald om het opkomstpercentage van de jonge kiezer op te krikken: bij de laatste verkiezing voor het Europees Parlement was dit 18 procent. Het Europees richt zich met een nieuwe campagne op deze groep jonge kiezers.

Snelfietsroutes: makkelijk maar niet onomstreden
Snelfietsroutes zijn bedoeld voor forensen en scholieren die zo snel mogelijk en zonder obstakels van de ene naar de andere plek willen fietsen. Sinds 2006 ligt er in ons land ruim 500 kilometer aan snelfietsroutes. En de komende jaren gaat hier nog eens 800 kilometer aan hogesnelheidsfietspad bijkomen. Bewoners zijn bang voor gevaarlijke situaties. Want er rijden al heel veel auto's. Wat als er ook nog veel meer fietsen bijkomen?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 13 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie