Uitzending
EenVandaag - 17-9-2018

17-9-2018

EenVandaag

527 x bekeken | 0 reacties
5
Coalitiekiezers verliezen vertrouwen in kabinet
De coalitiepartijen lijken te worden afgerekend op het regeren met de VVD. Niet alleen in het land is het vertrouwen in kabinet Rutte III laag (28 procent), maar ook kiezers die in 2017 op de ChristenUnie, het CDA of D66 stemden hebben weinig vertrouwen meer in Rutte III. Als ze mogen kiezen, zou de grootste groep CU- (49 procent), CDA- (51 procent) en D66-kiezers (49 procent) zelfs liever nieuwe verkiezingen willen dan dat dit kabinet doorregeert. Dit blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van EenVandaag, ingevuld door ruim 20.000 mensen.

Grootste vakbond presenteert looneis 2019
Het is traditie. Een dag voor Prinsjesdag maakt FNV bekend met hoeveel procent zij vinden dat de salarissen volgend jaar moeten stijgen. De centrale looneis is een eerste stap in de CAO-onderhandelingen met werkgevers. Met ruim 1 miljoen leden is de FNV de grootste vakbond van ons land. Voor 2018 was de looneis 3,5%. Hoewel de vakbond dit jaar deze looneis nog niet weet te verzilveren kondigde ze al eerder aan voor volgend jaar zeker niet lager te gaan zitten: 'We zien nog steeds dat de lonen achterblijven bij de economische groei', aldus Zakaria Boufangacha, de CAO-co÷rdinator van FNV.

Kinderen in Zaanstad een dag per week extra vrij door lerarentekort
Een schoolweek van vier dagen? Veel kinderen zullen er een gat voor in de lucht springen. In Zaanstad is het de enige maatregel die basisscholen nog kunnen bedenken om het nijpend lerarentekort op te lossen. 'Wij krijgen de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt', zegt Rien Spies van onderwijskoepel Agora.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge en Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 17 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie