Uitzending
EenVandaag - 14-9-2018

14-9-2018

EenVandaag

550 x bekeken | 0 reacties
6
Japan wil weer commercieel op walvissen jagen
Het verbod op commercieel jagen van walvissen heeft nu wel lang genoeg geduurd, vindt Japan. Volgens het land zouden er van bepaalde walvissoorten weer genoeg exemplaren rondzwemmen om ze 'duurzaam te kunnen oogsten'. Op de jaarlijkse vergadering van de International Whaling Commission (IWC), dit keer in BraziliŽ, hoopt Japan genoeg stemmen te verzamelen om de commerciŽle walvisjacht weer te kunnen hervatten.

Meningokokken: bezorgde ouders geconfronteerd met lege vaccin-voorraden
Huisartsen worden platgebeld met vragen over het vaccin tegen de dodelijke ziekte meningokokken. Bezorgde ouders willen het vaccin voor hun kind, maar het vaccin is nauwelijks meer verkrijgbaar.

Waarom de koopkracht stijgt maar we daar niets van merken
Goed nieuws: de koopkracht stijgt volgens uitgelekte cijfers uit de miljoenennota. Helaas merken burgers daar waarschijnlijk weinig van, want alle prijzen stijgen net zo hard mee. De waarheid is dat we sinds 1977 eigenlijk nauwelijks in welvaart zijn gegroeid.

Onderzoek naar verwijderen nierstenen door achtbaan wint alternatieve Nobelprijs
Een rit in de achtbaan om van nierstenen af te komen en chimpansees die mensen na-apen. Onderzoeken die eerst aan het lachen maken en dan aan het denken zetten. Dit is een vereiste voor het winnen van de alternatieve Nobelprijs.

Klassenfoto's ter discussie: scholen worstelen met privacywet
Het nieuwe schooljaar is begonnen en schoolfotografen draaien overuren. De website van school opvrolijken met leuke klassenfotoís zit er niet zomaar meer in.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge en Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 14 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie