Uitzending
EenVandaag - 15-9-2018

15-9-2018

EenVandaag

671 x bekeken | 0 reacties
6
Vreest de Amerikaanse veiligheidsadviseur het Internationale Strafhof in Den Haag?
'Het Internationaal Strafhof mag van ons doodbloeden, want voor ons is het Hof toch al dood.' Het zijn keiharde uitspraken van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton. Zijn speech over het in Den Haag gevestigde Internationaal Strafhof (ICC) maakte veel los deze week in de internationale wereld. Brengt dit dreigement van de veiligheidsadviseur het bestaansrecht van het Internationaal Strafhof in gevaar?

Balletdanser Marijn Rademaker neemt gedwongen afscheid van danscarrière
Balletdanser Marijn Rademaker (36) is volgens de kenners van een zeldzame soort. De mannelijke eerste solist bij Het Nationale Ballet treedt nog één keer op. De internationaal vermaarde Rademaker stopt noodgedwongen. Een ernstige, terugkerende knieblessure kost hem zijn carrière.

Nederland moet beslissen: willen we overschakelen op zomertijd of wintertijd?
Op 28 oktober gaat de klok weer een uur achteruit. De wintertijd begint. Dat zou weleens de laatste keer kunnen zijn. Nederland en de andere EU-lidstaten moeten voor maart 2019 laten weten of ze willen overschakelen op een permanente zomer- of wintertijd.

Varkenspest dreigt: jagers willen meer wilde zwijnen afschieten
Wilde zwijnen moeten in Nederland massaal worden afgeschoten om te voorkomen dat de Afrikaanse varkenspest hier toeslaat. Jagers willen dat extra middelen worden toegestaan, zoals nachtkijkers en geluidsdempers.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge en Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 15 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie