Uitzending
EenVandaag - 12-9-2018

12-9-2018

EenVandaag

872 x bekeken | 0 reacties
6
Meerderheid voor oprichting draagmoederbank om wensouders te helpen
In Nederland is commercieel draagmoederschap nu verboden. Ook het plaatsen van een oproep voor onbekenden is strafbaar. Wensouders mogen alléén een draagmoeder zoeken in hun eigen omgeving. Roel Schats, hoofd voortplantingsgeneeskunde van het VU medisch centrum, pleit voor de oprichting van een niet-commerciële draagmoederbank zoals die ook al in Engeland bestaat. Vraag en aanbod komen hier op een gecontroleerde manier bij elkaar.

Windmolen-extremisten maken zich schuldig aan intimidatie en aanslagen
Het verzet tegen twee grote windmolenparken in het noorden van het land heeft 'buitenwettelijke vormen' aangenomen, zegt de veiligheidsdienst NCTV. Bedreiging, intimidatie en zelfs brandstichting: tegenstanders lijken geradicaliseerd. Het Openbaar Ministerie in Noord Nederland zet alles op alles om deze extremisten te stoppen.

Internationaal succes Glennis Grace: 'Haar soulgeluid spreekt Amerika aan'
De Nederlandse zangeres Glennis Grace blies de jury van America's Got Talent omver met haar optreden in de halve finale. Niet alleen de jury van de talentenjacht is positief over Grace, ook de Amerikaanse kijkers lopen met haar weg. 'Ze heeft veel power en kan heel goed hoge noten zingen. Dat kan niet iedereen', zegt zangcoach Esther Hart.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge en Jaap Jongbloed. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 12 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie