Uitzending
EenVandaag - 17-5-2017

17-5-2017

EenVandaag

531 x bekeken | 0 reacties
6
Chelsea Manning vrij
Vandaag is Chelsea Manning vrijgelaten. De klokkenluider, die eerst door het leven ging als Bradley Manning, had eigenlijk een straf van 35 jaar opgelegd gekregen. Maar door een van de laatste besluiten van voormalig president Barack Obama gaat Manning nu na 7 jaar weer de vrijheid tegemoet.

Nederland loopt achter in digitale veiligheid
Een magere 6- krijgt Nederland door Dick Schoof toebedeeld voor digitale veiligheid. De nationaal co÷rdinator veiligheid en terrorisme constateert dat we elk jaar een stukje verder achter lopen op internet criminelen en vijandige staten.

Nieuwe plannen voor Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk staat al jaren leeg, sinds de laatste bewoners, prinses Juliana en prins Bernard zijn overleden. Het Rijksvastgoedbedrijf zoekt nu in opdracht van het kabinet naar een nieuwe bestemming voor Landgoed Soestdijk. De criteria waaraan moest worden voldaan: duurzaam, financieel solide en recht doen aan de cultuurhistorie.

'Overheid vaak oorzaak van schulden'
De economische crisis lijkt achter de rug, maar het aandeel minima in de schuldhulpverlening is vorig jaar fors toegenomen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 17 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie