Uitzending
EenVandaag - 15-6-2024

15-6-2024

EenVandaag

240 x bekeken | 0 reacties
6
Wereldleiders komen samen op vredestop voor Oekraïne, maar heeft zo'n conferentie daadwerkelijk zin?
Op het slagveld lijken de Oekraïners in een patstelling te zijn beland, maar diplomatiek krijgen ze wél wat voor elkaar. Vandaag begint een vredestop voor het land, maar kan die bijeenkomst daadwerkelijk tot iets leiden? Rusland zit immers niet aan tafel.

EK voetbal begint bijna voor Oranje: we blikken vooruit met nieuwe fangeneratie én terug met 'oude garde'
Morgen start voor Nederland het EK in Duitsland, het land waar Oranje in 1988 de Europese titel won. Franklin was met vrienden bij de historische finale. Zijn beste maatje Bert, inmiddels overleden, legde alles vast. "Hij liep de hele dag met die camera."

Supervulkaan bij Napels is al langere tijd onrustig: 'Bij uitbarsting lopen een half miljoen mensen gevaar'
De Campi Flegrei vlak bij Napels is een van de gevaarlijkste vulkanen ter wereld. Het gebied werd de laatste weken opgeschud door aardbevingen, en de grond komt met centimeters per maand omhoog. "Je kunt niet doen alsof de bevolking veilig is."

Zwitsers museum haalt schilderijen weg die door nazi's van Joden zijn geroofd, waaronder een Van Gogh
Het Kunsthaus in Zürich haalt vijf schilderijen, waaronder een Van Gogh, van de muren omdat ze door de nazi's van Joden zijn gestolen. Betekent dit dat de kunstwerken naar de nabestaanden gaan? "Bewijzen dat iets ooit van jou is geweest, is vrij lastig."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 15 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie