Uitzending
EenVandaag - 13-6-2024

13-6-2024

EenVandaag

244 x bekeken | 0 reacties
6
Vlees van racepaarden komt via Ierland en Nederland illegaal in de voedselketen
Het kan zomaar zijn dat we hier in Nederland illegaal afgedankt vlees van racepaarden eten, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ierse onderzoeksjournalisten en het Nederlandse House of Animals hebben hier onderzoek naar gedaan.

Wie staan er straks op het bordes in Den Haag?
Van de nieuwe bewindspersonen zou de helft 'van buiten' en de helft vanuit de partijen komen. Maar wat betekent dat? Driekwart van de ministers was namelijk al eerder kamerlid. Politiek commentator Joost Vullings geeft uitleg vanuit Den Haag.

De huidige Britse premier Rishi Sunak blijft blunderen met zijn verkiezingscampagne
De Britse premier Sunak ligt onder vuur. De aankondiging van nieuwe verkiezingen in de regen op Downing Street, het vroegtijdig verlaten van de herdenking van D-Day en een weddenschap op de datum van de verkiezingen. "Dit is slecht voor zijn imago."

Nieuwe Nederlandse techniek beveiligt kabels op zeebodem in Noordzee tegen Russische sabotage
Russische spionageschepen varen steeds vaker in onze wateren, en zijn gespot in de buurt van belangrijke onderzeese datakabels. Een nieuwe Nederlandse techniek moet ons land hier beter tegen beschermen. "We hebben geen idee hoe kwetsbaar we hier zijn."

In deze uitzending van EenVandaag was Joost Vullings te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 13 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie