Uitzending
EenVandaag - 17-6-2024

17-6-2024

EenVandaag

209 x bekeken | 0 reacties
6
Defensie zoekt in Overijssel naar ruimte voor straaljagers, munitieopslagplaatsen en oefenterreinen, 'maar waarom in kwetsbare natuur'
Door toenemende oorlogsdreiging heeft Defensie meer ruimte nodig en dus zoekt de krijgsmacht naar uitbreidingslocaties. Daarbij kijkt het leger ook naar Overijssel. De provincie ziet het wel zitten, maar ondertussen neemt de onrust onder omwonenden toe.

Pesticiden nog heel lang in (verre) omgeving terug te vinden
Het hele jaar door zijn er bestrijdingsmiddelen in de lucht om ons heen. Dit concludeert burgercollectief Meten = Weten na nieuw onderzoek. Schadelijke stoffen, als onkruidbestrijders, worden op kilometers afstand van akkers en bloemenvelden aangetroffen.

Agressie tegen supermarktmedewerkers neemt toe
Supermarktketens nemen maatregelen vanwege toenemende agressie tegen hun personeel. Geen naamkaartjes, speciale stickers die aanmoedigen om medewerkers met respect te behandelen en bodycams moeten medewerkers beschermen tegen agressieve klanten.

Subsidie Maatschappelijke Diensttijd dreigt te verdwijnen, jongeren voelen zich niet gehoord
Het nieuwe kabinet is van plan subsidie voor de maatschappelijk diensttijd af te schaffen. Een grote groep jongeren is hier niet blij mee omdat ze juist dankzij het initiatief de kans krijgen om zichzelf te ontdekken. Er wordt niet naar ons geluisterd.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 17 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie