Uitzending
EenVandaag - 11-6-2024

11-6-2024

EenVandaag

202 x bekeken | 0 reacties
6
Van hoge verwachtingen naar 1 zetel bij de Europese verkiezingen: hierop haakten NSC-kiezers af
Bij de oprichting van NSC waren de verwachtingen hooggespannen: de partij peilde 27 zetels en maar liefst 81 procent van alle kiezers had vertrouwen in Omtzigt. Een half jaar na de verkiezingen is een groot deel van zijn kiezersgroep toch ontevreden.

Van gamer naar cybercrimineel: hoe steeds meer jongeren zich wagen aan online misdaden
Uit een rapport van de politie en het OM blijkt dat cybercriminaliteit in Nederland fors is gestegen. Vorig jaar telden ze 2,3 miljoen slachtoffers. De daders zijn steeds vaker jongeren onder de 25 die tijdens het gamen in deze onderwereld terechtkomen.

Apple kondigt Apple Intelligence aan, wat betekent dit voor onze privacy?
Kunstmatige intelligentie gebruiken, er lijkt geen ontsnappen meer aan. Ook Apple kondigde gisteren een eigen versie van AI - Apple Intelligence - aan, dat standaard op iPhones zit. "Het is een nieuwe fase van beschikbaarheid."

Waarom zedenzaken zoals die van Ali B. zo complex zijn, volgens deze oud-rechercheur
De strafzaak tegen rapper en mediapersoonlijkheid Ali B is de eerste 'The Voice'-zaak die voor de rechter komt. Lang niet alle zedenfeiten halen de rechtszaal. Vaker worden ze geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. "Zegt niet dat er niks is gebeurd."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 11 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie