Uitzending
EenVandaag - 11-1-2021

11-1-2021

EenVandaag

227 x bekeken | 1 reacties
7
Chronisch zieke jongeren krijgen geen vaccinatie
Het vaccinatieproces is in volle gang. Maar kwetsbare jongeren vallen in Nederland buiten de boot. Pas vanaf 18 jaar wordt er geprikt. De 16-jarige chronisch zieke Milan hoopt dat hij toch aan de beurt komt.

Hij heeft sinds het begin van de coronacrisis geen schoolbank meer gezien. Milan Altena uit Zutphen heeft de spierziekte FSHD en door bewegingstekort ernstig overgewicht. Samen met zijn ouders en zusje verblijft hij uit angst voor het virus al sinds maart in thuisquarantaine. Hij is gefrustreerd: "Je zit continu in je hoofd te denken, als dat vaccin komt, heb je weer wat meer vrijheid. En dan komt dat vaccin niet."

Groep Republikeinen grijpt naar de wapens als Biden president is
Amerika staat op scherp sinds de bestorming van het Capitool. Het lijkt de inwoners van het land alleen maar verder uit elkaar te drijven. Sommigen wantrouwen de overheid nu zo erg, dat ze zich voorbereiden op een gewelddadige confrontatie.

Paul Cangialosi is een van hen. Hij staat aan het hoofd van een burgermilitie, waarbij mensen uit de omgeving zichzelf trainen en bewapenen om - naar eigen zeggen - hun manier van leven te kunnen beschermen. De afgelopen jaren is het aantal burgermilities in de Verenigde Staten verdubbeld en sinds de bestorming van het Capitool neemt de angst voor nog meer gewelddadige confrontaties alleen maar verder toe.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 11 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie