Uitzending
EenVandaag - 13-1-2021

13-1-2021

EenVandaag

133 x bekeken | 0 reacties
5
Verstandelijk gehandicapten en corona
Hoe ga je er als zorginstelling mee om wanneer iemand met een verstandelijke beperking corona krijgt? Woonzorgcentrum 's Heeren Loo heeft drie speciale corona-units ingericht om deze mensen op te vangen. "De anderhalvemetersamenleving bestaat hier niet."

In maart, toen de eerste coronagolf Nederland trof, opende 's Heeren Loo drie corona-units in Ermelo, Apeldoorn en Noordwijk. De kleine klinieken voor mensen met een verstandelijke beperking zijn sinds de opening een succes.

Thuiswerken met kinderen: druk op noodopvang en nanny's
Nu de scholen langer dichtblijven, worden de verschillen tussen de leerlingen alsmaar groter. Belangenvereniging Ouders en Onderwijs roept daarom op een collectieve betaalde verlofregeling voor ouders in te stellen.

Nu de huidige 'harde lockdown' drie weken langer duurt, nemen de spanningen op basisscholen verder toe. Er wordt nu gekeken of die 25 januari open kunnen, waarmee de sluiting alsnog met minimaal een week wordt verlengd. Daarmee nemen de zorgen van ouders en scholen verder toe, niet op de laatste plaats omdat de verschillen tussen leerlingen alleen maar groter worden.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 13 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie