Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

8-1-2018

| 2563 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond zijn we weer terug op de buis na onze winterstop.

Jan Mulder over kwestie Nouri
Afgelopen vrijdag onthulde NRC dat Ajax en de KNVB al enkele jaren op de hoogte waren van de hartafwijking van Abdelhak Nouri, de Ajax-speler die in juli vorig jaar door een hartstilstand werd getroffen. In een gesproken column geeft Jan Mulder zijn visie op de kwestie.

Wordt 2018 het jaar van de vrouw?
De roep om vrouwenemancipatie is natuurlijk niet nieuw, maar het afgelopen jaar leek de strijd vleugels te krijgen. Met #MeToo werd de mannelijke dominantie een gevoelige klap toegebracht. Exemplarisch voor ‘de nieuwe tijd’ was de uitreiking van de Golden Globes vannacht. Vrijwel iedereen was in het zwart gekleed als teken van solidariteit met de slachtoffers van seksueel geweld. Ook de grappen en speeches gingen over vrouwen en vrouwenrechten, met als hoogtepunt de speech van Oprah Winfrey. Wordt 2018 het jaar van de vrouw?

Aan tafel: Mirjam de Blécourt (advocatenkantoor BakerMcKenzie), Lilian Marijnissen (fractievoorzitter van de SP), Simone Weimans (NOS-presentatrice) en schrijfster Alma Mathijsen.

Ryanne van Dorst
Wat maakt ons ‘Nederlander’? Ryanne van Dorst gaat op zoek naar het antwoord in de tv-serie ‘Holland!’. Met open vizier spreekt Ryanne met verschillende inwoners van ons land, van rechts-extremist tot kraker. In een afsluitende studio-aflevering onderwerpt Ryanne een panel van bijzondere gasten aan de bevindingen van haar zoektocht en probeert ze vast te stellen of ‘De Nederlandse Identiteit’ eigenlijk wel bestaat.

André van Duin
Ook in het tweede deel van ons 13e seizoen zal het oeuvre van Willem Wilmink prominent aanwezig zijn. Vanavond wordt de laatste aflevering van de succesvolle dramaserie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ uitgezonden. Reden voor ons om André van Duin te vragen het lied ‘Oude mensen’ van Willem Wilmink te zingen.

Tafeldame: Eva Crutzen
Actrice, zangeres en cabaretičre Eva Crutzen (1987) is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Eva Crutzen, Jan Mulder, Lilian Marijnissen, Ryanne van Dorst, Simone Weimans, André van Duin en Mirjam de Blécourt te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op maandag 8 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie