Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

17-10-2018

| 2665 x bekeken | 0 reacties
7
Peter Jackson ken je van de Lord of the Rings-trilogie, maar de regisseur komt nu met heel iets anders: een documentaire over de Eerste Wereldoorlog. Regisseur Martin Koolhoven schuift aan om meer over de film te vertellen.

A.L. Snijders - pseudoniem Peter Cornelis Müller - is de bedenker van het literaire genre ZKV (zeer kort verhaal). Onlangs gaf hij een prachtig interview in de Volkskrant over de zin van het leven, opgetekend door Fokke Obbema. Hij zei: 'Het leven heeft absoluut geen zin, daar ben ik zeker van.' Voor ons reden hem weer eens uit te nodigen.

Voor de tiende keer organiseert de VARAgids de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. Op de shortlist voor dit jaar drie kanshebbers: Eva Jinek voor haar gesprek met politicus Farid Azarkan (DENK), Adriaan van Dis voor zijn gesprek met acteur Stephen Fry en Coen Verbraak voor zijn gesprek met predikant Floris van Binsbergen. Sonja Barend maakt in hoogsteigen persoon bekend wie de winnaar is.

Er is ook muziek. Hans Dulfer en zijn band gaan de theaters in met een show rond bluesgenie Lead Belly. Hij speelt een medley als ode aan Belly.

Marieke Lucas Rijneveld debuteert als sidekick van Matthijs en huisdichter Nico Dijkshoorn is er zoals elke woensdag.

In deze uitzending van DWDD waren Coen Verbraak, Eva Jinek, Hans Dulfer, Martin Koolhoven, Nico Dijkshoorn, Peter Muller en Sonja Barend te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op woensdag 17 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie