Uitzending
DWDD - 9-3-2016

9-3-2016

DWDD

1878 x bekeken | 1 reacties
4
Jeroen Wollaars
Aanstaande zondag mogen ruim 13 miljoen Duitsers naar de stembus voor de eerste deelstaatverkiezingen. De vluchtelingencrisis is een belangrijk thema bij de verkiezingen in de drie deelstaten. Heeft de kiezer nog vertrouwen in Merkel en haar partij de CDU? Aan tafel: Duitsland-correspondent Jeroen Wollaars.

Esther Gerritsen
Van zaterdag 12 t/m zondag 20 maart vindt de 81ste Boekenweek plaats. Dit jaar is het thema ‘Duitsland; was ich nog zu sagen hätte’. Voor deze week schreef Esther Gerritsen het Boekenweekgeschenk ‘Broer’, waarin familie centraal staat. Lezers die tijdens de Boekenweek voor 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken kopen, krijgen dit boek cadeau in de boekhandel. Lees meer over dit boek in onze Boekenrubriek.

Tom Egbers en Robert ten Brink
George Martin, de legendarische Beatles-producer en ook wel de ‘vijfde Beatle’ genoemd, is op 90-jarige leeftijd overleden. Hij produceerde bijna alle albums van de beroemde band uit Liverpool. De klassieke-geschoolde Martin produceerde zo'n dertig nummer 1-hits in Groot-Brittannië en de VS en werkte ook met Bob Dylan en Elton John. Aan tafel: Beatlefans Tom Egbers en Robert ten Brink. Jan Dulles en Jaap Kwakman brengen een nummer van The Beatles ten gehore.

Muziekminuut: Pablo Nouvelle
Vanavond in de studio: Pablo Nouvelle! Deze Zwitserse producer ruilde zijn beroep als architect in voor een muzikale carrière en mixt elektronische muziek met invloeden uit soul. Hij ontdekte de muziek uit de jaren 60 en 70, waarna Amerikaanse soulartiesten als Marvin Gaye en Willie Wright zijn inspiratiebron werden. Zijn tweede album ‘All I Need’ is uit en vanavond speelt hij in Paradiso. Maar eerst bij ons!

Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn.

Halina Reijn
Tafeldame van vanavond is Halina Reijn.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Tom Egbers, Esther Gerritsen, Robert ten Brink, Nico Dijkshoorn en Jeroen Wollaars te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 9 maart door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie