Uitzending
DWDD - 14-3-2016

14-3-2016

DWDD

1975 x bekeken | 0 reacties
6
Onno Schellekens en Tobias Rinke de Wit
Morgen opent het Joep Lange Instituut in Amsterdam: Joep Lange was een van de eerste aids-onderzoekers in Nederland en sinds eind jaren ’90 actief in Afrika, om ook daar de allerarmsten zorg te bieden. Hij kwam helaas om op 17 juli 2015 tijdens de MH17-ramp. Het Joep Lange Instituut moet de allerarmsten in ontwikkelingslanden toegang verlenen tot goede gezondheidszorg. Aan tafel voorzitter van het Joep Lange Instituut Onno Schellekens en professor in duurzame gezondheidszorg Tobias Rinke de Wit.

Wilfred de Bruijn
Wilfred de Bruijn werd in april 2013 plotsklaps hét symbool van de strijd tegen homo-haat in Frankrijk. Hij had in Parijs arm in arm gelopen met zijn vriend en werd daarom mishandeld. Hij plaatste zijn gehavende gezicht op Facebook en ging viral. Een brute barst in het beeld van Parijs en Frankrijk, niet langer het thuis van de romantiek, goede wijn en verfijnde manieren… Wilfred schoof regelmatig bij ons aan als tafelheer en Frankrijk-kenner. Nu gaat hij een eigen programma presenteren: ‘Op zoek naar Frankrijk’. Hij onderzoekt ‘de andere kant’ van Frankrijk, die hij zelf aan den lijve ondervond. Werkloosheid, aanslagen en een grote politieke verdeeldheid. Hoe is het gesteld met de ziel van Frankrijk?

Matthäus Passion door Reinbert de Leeuw
De Matthäus Passion. Het meesterwerk van Bach dat het lijdens- en sterfverhaal van Jezus vertelt en elk jaar met Pasen veelvuldig wordt opgevoerd in ons land. Eerder maakten we een speciaal over dit geroemde muziekstuk. Dirigent Reinbert de Leeuw, vooral bekend als voorvechter hedendaagse klassieke muziek, is ook groot fan. Hij noemde de muziek van Bach ooit 'het hoogste wat de menselijke geest heeft voortgebracht'. Nu gaat hij zelf de Matthäus uitvoeren! Samen met Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor laat hij vijf keer zijn kijk op het werk van Bach horen.

Paul de Leeuw
Paul de Leeuw is de side-kick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 14 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie