Uitzending
DWDD - 3-3-2016

3-3-2016

DWDD

2002 x bekeken | 0 reacties
6
DWDD Pop-Up Museum: Paulien Cornelisse
Ongeveer een maand geleden opende in Amsterdam de tweede editie van het DWDD Pop-Up Museum. Gastconservator Paulien Cornelisse dook in het depot van het Tropenmuseum en het Museum Volkenkunde. Zij heeft een fascinatie met Japan en heeft ook een korte tijd in Japan gestudeerd. In het Pop-up Museum richtte zij dan ook een Japanse zaal in. Bekijk een voorproefje in het DWDD Magazine.

Murder Ballads: Erik Kriek, Ivan Peroti, Maan en Marutyri
Murder ballads: liedjes over vaak bloederige en beroemde moorden, diep geworteld in de Amerikaanse traditie. Delia’s Gone van Johnny Cash, Two Sisters van Bob Dylan en Hey Joe van Jimi Hendrix zijn enkele beroemde voorbeelden. Striptekenaar Erik Kriek is groot fan en besloot vijf murder ballads te ‘verstrippen’. Het resultaat is ‘In the Pines’, een beeldverhaal waar muziek niet bij mag ontbreken, dus zit er een CD bij. Krieks persoonlijke favoriet is 'Where The Wild Roses Grow' van Nick Cave en Kylie Minogue, bij ons gezongen door Ivan Peroti en Maan!

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 3 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie