Uitzending
DWDD - 8-4-2009

8-4-2009

DWDD

1918 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van woensdag 8 april zijn Derk Sauer, Jan Janssen, Peter Post, Gerard Spong en Nico Dijkshoorn. Martin Koolhoven is tafelheer. Vanwege het Champions League voetbal duurt de uitzending 40 minuten.

Martin Koolhoven
Van Martin Koolhoven wordt gezegd dat er celluloid door zijn aderen stroomt. Deze succesvolle regisseur van de prachtige film 'Oorlogswinter', 'Suzy Q' en 'Het Schnitzelparadijs', is een graag geziene gast in DWDD. Op 12 en 24 maart was hij zelfs tafelheer en ook op deze woensdag 8 april is het zijn beurt.

Peter Post
Aanstaande zondag staat de wielerwedstrijd 'Parijs-Roubaix' op het programma. Deze 'Hel van het Noorden' wordt beschouwd als de zwaarste ééndaagse ronde voor de wegrenners en werd in het verleden gewonnen door vijf Nederlanders: Servais Knaven (2001), Hennie Kuiper (1983), Jan Raas (1982), Jan Janssen en Peter Post, die hem als eerste Nederlander in 1964 won. Hij is vanavond te gast.

Jan Janssen
Ook de winnaar van Parijs-Roubaix van 1967 en de Tour de France winnaar van 1968, Jan Janssen, is te gast.

Derk Sauer
Ondernemer Derk Sauer vertrok in 1982 naar Moskou om het bedrijf 'Independent Media' op te zetten, dat een groot succes werd. Wat zijn de gevolgen van de economische crisis in Rusland? Derk Sauer spreekt uit ervaring: hij moest 200 mensen ontslaan vanwege de recessie.

Gerard Spong
Vanavond begint het nieuwe AVRO-programma 'Advocaat van de Duivel'. In deze fictieve rechtbank verdedigt Gerard Spong verschillende mensen die door de publieke opinie eigenlijk al veroordeeld zijn, zonder dat ze een proces hebben gekregen. Een burgerjury bepaalt vervolgens of deze persoon schuldig of onschuldig is. Spong's eerste verdachte? Osama bin Laden.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt hij voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en...

In deze uitzending van DWDD waren Derk Sauer, Gerard Spong, Martin Koolhoven, Nico Dijkshoorn, Jan Janssen en Peter Post (wielrenner) te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 8 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie