Uitzending
DWDD - 7-4-2009

7-4-2009

DWDD

1898 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van dinsdag 7 april zijn Patrick Lodiers, Kees Matthijssen, Joost Zwagerman en Yuri van Gelder. Tafeldame is Anna Drijver. Vanwege het Champions League voetbal duurt de uitzending 40 minuten.

Yuri van Gelder
'Lord of the Rings' is niet voor niets de bijnaam van turner Yuri van Gelder: op 5 april 2009 werd hij voor de derde maal Europees Kampioen aan de ringen. Van Gelder is bezig aan een opvallende zegetocht: sinds hij in 2008 niet naar de Olympische Spelen in Peking mocht, omdat hij op het WK tweede werd in plaats van eerste, won hij goud bij alle wedstrijden waar hij aan deelnam.

Patrick Lodiers
Tv-presentator Patrick Lodiers was voor zijn programma 'Patrick in Uruzgan' tot afgelopen vrijdag in Kamp Holland in Afghanistan. Gisteravond vloog daar een raket naar binnen, met de dood van de 20-jarige soldaat Azdin Chadli en vijf gewonden tot gevolg. In DWDD Patricks reactie op dit drama.

Kees Matthijssen
Van 1 augustus 2008 tot 2 februari 2009 had kolonel Kees Matthijssen het commando over de 'Task Force Uruzgan'. Hij vertelt vanavond over de omstandigheden in Kamp Holland en de impact van heftige gebeurtenissen op de soldaten in Afghanistan.

Joost Zwagerman
Het is twintig jaar geleden dat 'Gimmick!' verscheen, een boek over de Amsterdamse kunstwereld dat lovende recensies kreeg en de doorbraak van Joost Zwagerman betekende. Op 15 april vindt een groot 'Gimmick!-feest' plaats in Paradiso. Tevens werd vandaag bekend dat Zwagerman de auteur wordt van het Boekenweekgeschenk 2010, met als thema 'Jong zijn'. Hoe jong voelt Joost zicht nog?

Anna Drijver
Anna Drijver is actrice en voormalig model. Ze schitterde in de film 'Bride Flight', en speelde ook in onder meer 'Stella's Oorlog' en 'Bitches'. Op 26 februari maakte Anna Drijver haar debuut als tafeldame in DWDD, en dat deed ze goed want ze mag vandaag weer komen!

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 7 april door de VARA. Te gast waren Anna Drijver, Joost Zwagerman, Patrick Lodiers, Yuri van Gelder en Kees Matthijssen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • DWDD - Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  27-3-2020

  Er komt vanavond na 15 jaar een einde aan de talkshow De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk neemt vanavond voor de allerlaatste keer plaats aan de kop van zijn talkshowtafel voor de laatste uitzending van zijn…
  Lees verder
 • DWDD - Stond stil bij overlijden Van der Laan

  Stond stil bij overlijden Van der Laan

  7-10-2017

  Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdag overleden aan de gevolgen van longkanker. De burgemeester legde 18 september zijn taken neer en schreef in een brief aan alle Amsterdammers dat hij het een voorrecht vond…
  Lees verder
 • DWDD - Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  26-8-2017

  De Wereld Draait Door keert komend tv-seizoen weer terug op NPO 1 met Roxeanne Hazes als nieuwe huisband. De zangeres zal in het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door elke laatste vrijdag van de maand met haar band…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten