Uitzending
DWDD - 4-11-2014

4-11-2014

DWDD

1456 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van dinsdag 4 november: Peter R. de Vries, Lucas Waagmeester, Sander van Hoorn en De Verleiders. Muziek is er van Lorrainville, tafeldame is Halina Reijn.

Peter R. de Vries
In het hoger beroep van het liquidatieproces Passage draait sinds kort alles om de nieuwe kroongetuige Fred R. Vandaag heeft hij tijdens zijn eerste openbare verhoor opnieuw de opdrachtgevers van verschillende liquidaties genoemd. Hij wijst met de beschuldigende vinger naar zijn medeverdachten in het liquidatieproces, onder wie Dino Soerel en Ali A. Vandaag moest hij, vermomd en in een afgescheiden hokje zodat niemand hem kon zien, getuigen op zitting.

Sander van Hoorn en Lucas Waagmeester
Je zal het maar zijn: verslaggever in het Midden-Oosten. Je waagt je eigen leven om het publiek te informeren. Als het niet een afgedwaalde granaat is, dan zijn het wel ontvoeringen waarvoor je constant op je hoede moet zijn. Lucas Waagmeester, correspondent in Turkije en Sander van Hoorn, correspondent voor de Arabische wereld, zijn even terug in Nederland. Lucas zag met eigen ogen de ontberingen van de vluchtelingen uit Syrië, bij Sander zijn de beelden van het volledig verwoeste Homs nog op zijn netvlies gebrand. Wat beweegt de heren om dit vak te blijven uitoefenen?

George van Houts, Tom de Ket, Leopold Witte, Victor Löw en Pierre Bokma
De eerste twee edities van 'De Verleiders' wisten Nederland in no time te veroveren met uitverkochte zalen, prachtige recensies en een volle prijzenkast als resultaat. Nu twee jaar later komt dezelfde cast met het derde deel. Een toneelstuk over de financiële malaise en het drama rondom de Nederlandse banken: 'De verleiders, door de bank genomen'. Net zo zinderend als de andere delen?

Muziek: Lorrainville
Lorrainville is (waarschijnlijk) de enige band die op Facebook is ontstaan. In 2011 was er op FB het spelletje 'Make your own album cover'. Producer Guido Aalbers (Bertolf, Anneke van Giersbergen, Miss Montreal) maakte zo'n fictieve cover en werd overspoeld met echte reacties van muzikanten. ‘Lorrainville’ werd een echte band: hun eerste album 'You May Never Know What Happiness Is' werd bekroond met een Edison. Nu ligt de opvolger in de winkels: ‘Desire The Reckless’. Een oproep op Facebook om liedjes in te sturen volstond, binnen twee weken werd met behulp van vele muzikanten het album opgenomen in een oud theater in Kampen.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Victor Low, Leopold Witte, Sander van Hoorn, George van Houts, Tom de Ket, Peter R. de Vries en Pierre Bokma te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 4 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie