Uitzending
DWDD - 28-9-2015

28-9-2015

DWDD

1702 x bekeken | 0 reacties
6
Diederik van Vleuten
De stroom vluchtelingen die naar Europa trekt wordt groter en groter. Wat moeten we doen? Vluchtelingen toelaten, of de grenzen sluiten? Al eerder in de geschiedenis trokken vluchtelingen in grote getale naar ons land. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen er een miljoen Belgen naar ons land. Aan tafel zit vanavond Diederik van Vleuten, die er vorig jaar de theatervoorstelling ‘Buiten Schot’ over maakte.

Sander van de Pavert
Afgelopen zaterdag was in Amsterdam het slotfeest van 200 jaar Koninkrijk. De Magere Brug diende als decor voor de muzikale optredens van onder andere Willeke Alberti, Jamai en Ruth Jacott. In Carré werd samen met de koning, koningin en prinses Beatrix teruggeblikt op de viering van 200 jaar Koninkrijk. 1 miljoen mensen zagen het programma thuis op tv. Ook Sander van de Pavert, van LuckyTV’s Willy, keek vol belangstelling naar deze uitzending.

Muziek: Kuenta i Tambu
Kuenta i Tambu speelt een moderne en totaal eigen variant van de traditionele Afro-Antilliaanse Tambu. De naam is Papiamento voor ‘Verhalen en Drums’. De percussionist duidt de Afrikaanse roots van Curaçao, vandaar het gebruik van uitheemse instrumenten als cajon, pandeiro, chapi en kachu, naast drums en conga's. Denk opzwepende percussie en zang gecombineerd met keyboards en elektronica. Voeg daarbij de latin (street) dansers en je weet dat het feest compleet is.

Tom Egbers
Tom is maandagavond de sidekick van matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Tom Egbers en Diederik van Vleuten te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 28 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie