Uitzending
DWDD - 29-2-2016

29-2-2016

DWDD

1687 x bekeken | 0 reacties
6
Merkel blijft bij haar ‘Wir schaffen das'
Gisteren schoof de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan in de talkshow van Anne Will op de Duitse televisie. In ditzelfde programma deed ze eerder de veelbesproken uitspraak ‘Wir schaffen das’. Merkel kreeg een uur de tijd om haar politiek te verdedigen, waarin onder andere de onderwerpen Griekenland, Duitsland, de EU en grenshekken ter sprake kwamen.

Is Merkels politiek nog houdbaar, nu er steeds meer kritiek komt, ook vanuit de eigen gelederen? We bespreken het met Jesse Klaver en Sywert van Lienden.

88e Oscars-uitreiking
De veelbesproken Oscars zijn uitgereikt. Er was veel te doen over het vrijwel ontbreken van niet lelieblanke Oscar-kanshebbers. Er werd zelfs opgeroepen tot een boycott. Wederom olie op het vuur van het rassendebat, dat in Amerika na de #blacklivesmatter-beweging en de nieuwe videoclip van Beyoncé al volop woedde. We bespreken de uitreiking van de filmprijzen met Hadewych Minis, Gijs Scholten van Aschat en Sylvana Simons. Tafelheer Akwasi zat in januari ook over dit onderwerp aan tafel.

Muziekminuut: LOUIS!
Vrijdag 18 maart start de muziektheatervoorstelling LOUIS! Met muziek en film maken we een reis door het hoofd van de wereldberoemde trompettist Louis Armstrong, van het weeshuis waar hij opgroeide tot zijn meerdere huwelijken.

Onder leiding van trompettist Michael Varekamp, zangeres Joy Wielkens en een live band met de crème de la crème van de jazzscene in Nederland, herbeleven we de legende Louis Armstrong in de context van New Orleans en haar muzikale DNA. Vanavond bij ons in de studio!

In deze uitzending van DWDD waren Hadewych Minis, Sywert van Lienden, Gijs Scholten van Aschat, Jesse Klaver, Sylvana Simons en Joy Wielkens te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 29 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie