Uitzending
DWDD - 26-10-2016

26-10-2016

DWDD

1774 x bekeken | 0 reacties
6
Jort Kelder en Ad van Liempt
Over Juliana is een nieuwe biografie verschenen: ‘Juliana, Vorstin in een mannenwereld’. Socioloog Jolande Withuis schreef deze eerste wetenschappelijke biografie over de voormalig vorstin. In dit boek schrijft Withuis onder anderen dat tijdens de laatste levensjaren prins Bernhard zijn vrouw Juliana niet meer wilde zien. Hun huwelijk was nog slechter dan eerder gedacht. Aan tafel: Jort Kelder en Ad van Liempt.

Maarten Baas
Voor de 15e keer vindt deze week de Dutch Design Week in Eindhoven plaats. Ruim 2500 nationale en internationale ontwerpers presenteren hun werk. Dit jaar is thema ‘The Making of’ waarbij makers en het maakproces de aandacht krijgen. Maarten Baas, ontwerper én ambassadeur van DDW, presenteert vanavond bij DWDD zíjn favoriete ontwerpers van nu.

Romano van der Dussen en Edwin Winkels
Romano van der Dussen zat ruim 12 jaar onterecht vast in de Spaanse gevangenis. Hij werd in 2003 tot 15,5 jaar cel veroordeeld wegens beroving en verkrachting van een vrouw en twee aanrandingen. In februari 2016 werd Romano vrij gesproken van de vermeende verkrachting. Het DNA van de dader bleek na onderzoek overeen te komen met een Brit die veroordeeld is voor moord. In het boek 'Twaalf jaar onschuldig in de cel' vertelt Romano zijn verhaal, geschreven door journalist Edwin Winkels. Vanavond zijn Romano en Edwin te gast.

Muziek: Typhoon & Jef Neve
In 2015 ontmoetten Typhoon en de Belgische pianist Jef Neve elkaar voor het project BesteBuren. BesteBuren is een initiatief waarbij de Vlaams-Nederlandse creativiteit en samenwerking gevierd worden, en toekomstplannen worden uitgezet. Zonder te repeteren stonden ze bij elkaar op het podium en was er ineens magie. Typhoon en Jef ontdekten elkaars muziek en werkten achter de schermen aan een live-voorstelling waar spoken-word en piano perfect samen gaan. Ze versterken elkaar, dagen elkaar uit en maken samen prachtige nummers. Vanavond bij DWDD: Typhoon en Jef Neve!

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis is de sidekick van Matthijs

In deze uitzending van DWDD waren Ad van Liempt, Adriaan van Dis, Edwin Winkels en Jort Kelder te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 26 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie