Uitzending
DWDD - 2-11-2016

2-11-2016

DWDD

934 x bekeken | 0 reacties
6
Robbert Ammerlaan
Morgen verschijnt een nieuw boek over Harry Mulisch: ‘Zijn eigen land’, geschreven Robbert Ammerlaan. ‘Mijn eigen land’, zo noemde Harry Mulisch ooit zijn werkkamer in Amsterdam; zijn literaire laboratorium. Zijn eigen uitgever Robbert Ammerlaan kreeg als eerste ongelimiteerd toegang tot deze kamer aan de Leidsekade. Hij schreef, aan de hand van het unieke materiaal dat hij in deze werkkamer tegenkwam, over de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen in leven en werk van Harry Mulisch: een biografisch reisverhaal. Vanavond is Robbert Ammerlaan te gast.

Paulien Cornelisse
Een permanente ‘Van Kooten en De Bie’ tentoonstelling in Beeld en Geluid én een nieuwe DVD-box. Kees van Kooten en Wim de Bie zijn onderdeel van de tv-geschiedenis maar al achttien jaar niet meer op televisie. Kent iedereen de typetjes en de taal van Koot en Bie nog wel? Paulien Cornelisse vertelt ons vanavond waarom het bekende duo niet vergeten mag worden.

Muziek: Pip Blom
De Amsterdamse Pip Blom is een echte doe-het-zelver: sinds haar 16e schrijft, speelt en produceert ze haar eigen muziek en slingert deze vervolgens vanuit haar kamer in Amsterdam de wereld in, o.a. via Spotify. Met succes: in minder dan een half jaar tijd belandden haar nummers in 60.000 verschillende playlists, zelfs in die van de Spotify-oprichter Daniel Ek. Haar EP ‘Are We There Yet’ ligt nu de winkel. Volgend jaar staat ze voor de tweede keer op Eurosonic Noorderslag, maar nu eerst vanavond bij ons in de studio: Pip Blom!

Fidan Ekiz
Fidan is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Fidan Ekiz, Nico Dijkshoorn en Paulien Cornelisse te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 2 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie