Uitzending
DWDD - 24-10-2016

24-10-2016

DWDD

1026 x bekeken | 0 reacties
6
Hugo Borst
De moeder van Hugo Borst lijdt aan dementie. Samen met zijn broer verzorgt hij haar al enkele jaren, nu woont zij in een verpleeghuis. Hij schreef er het boek ‘Ma’ over. Borst maakte van dichtbij mee hoe het eraan toe gaat in zo’n verpleeghuis en besloot zich in te zetten voor een betere ouderenzorg. Hij stuurde eerder al een pamflet aan staatssecretaris Van Rijn, maar vandaag verschijnt er een speciale website, morgen een krachtig manifest in het AD. Aan tafel Hugo Borst en mede-initiatiefnemer Carin Gaemers.

Hans Sibbel
Wegens plezier geprolongeerd: Sibbel 101. Uitgaande van de binnenlands nieuws pagina van Teletekst, nummer 101, neemt cabaretier Hans Sibbel het nieuws door. Maar dan louter positief, uiteraard nogal persoonlijk gekleurd.

Paul de Munnik en Janne Schra
Vanavond de tweede editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders en Trijntje Oosterhuis trapten de nieuwe rubriek af, vanavond aan tafel Paul de Munnik en Janne Schra.

Muziek: Jeremy Loops
De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Jeremy Loops maakt warme catchy folkpop. In 2014 debuteerde hij met het album ‘Trading Change’ met daarop de hitsingle ‘Down South’. Multitalent Jeremy staat op het podium met onder andere een gitaar, mondharmonica, ukelele én een looppedaal. Dit laatste verklaart zijn artiestennaam: Jeremy Loops. Vanavond speelt hij zijn nieuwe single bij ons in de studio!

Hanneke Groenteman
Hanneke is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Hanneke Groenteman, Hans Sibbel, Hugo Borst, Janne Schra en Paul de Munnik te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 24 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie