Uitzending
DWDD - 18-10-2016

18-10-2016

DWDD

1228 x bekeken | 0 reacties
7
Peter Vandermeersch
François Mitterrand blijkt naast politicus ook een poëtisch minnaar te zijn geweest nu de geheime liefdesbrieven aan zijn minnares zijn gepubliceerd. De Franse oud-president schreef meer dan 1200 brieven aan Anne Pingeot, een vrouw met wie hij ruim dertig jaar lang een geheime affaire had. Sinds vorige week is deze correspondentie gebundeld en als boek verschenen: ‘Lettres à Anne’. Aan tafel: Peter Vandermeersch.

Douwe Bob
In de jaren ’60 en ’70 vierde rijk georkestreerde popmuziek hoogtij. Met weelderige arrangementen, met veel strijkers en blazers, werd een extra dimensie toegevoegd aan popliedjes. Douwe Bob is groot fan, op zijn album ‘Fool Bar’ staat zo’n nummer: ‘Jacob’s Song’. Vanavond speelt Douwe het voor het eerst live zoals het bedoeld is, dus met een twaalfkoppig strijkorkest!

Henk Kamp
Vanavond maakt minister Henk Kamp van Economische Zaken in de uitzending de Nationale Iconen van 2016 bekend. Welke aanstormende innovaties met een groot maatschappelijk en economisch potentieel mogen straks de titel 'Nationaal Icoon' dragen? In september zijn de tien finalisten van de verkiezing bekend gemaakt.

Muziek: Sofie Winterson
Ze is net terug uit Canada en was één van de talenten die deel mochten nemen aan de Red Bull Music Awards. Ze kreeg daar o.a. les van The Godfather of Punk, oftewel Iggy Pop. Vanavond treedt de Amsterdamse singer-songwriter Sofie Winterson bij ons op in de studio!

Jan Mulder
Jan Mulder is de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Douwe Bob Posthuma, Henk Kamp en Jan Mulder te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 18 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie