Uitzending
DWDD - 20-4-2015

20-4-2015

DWDD

1636 x bekeken | 0 reacties
6
Myrthe Hilkens, Sywert van Lienden en Frénk van der Linden
Het kabinet is nog niet gevallen, de besprekingen tussen VVD en PvdA gaan door. Maar er is wel iets veranderd: een bootramp op de Middellandse Zee waar wellicht 700 vluchtelingen bij zijn omgekomen. Dan klinken de zorgen van de VVD over ‘aanzuigende werking’ nogal cru. Ligt een concreet akkoord in het verschiet of worden we afgescheept met een ondoorgrondelijke papieren oplossing? Aan tafel: Myrthe Hilkens, Sywert van Lienden en Frénk van der Linden.

Christophe Vekeman en Niña Weijers
Willem Frederik Hermans wordt met Gerard Reve en Harry Mulisch gerekend tot ‘De Grote Drie’, de drie belangrijkste naoorlogse Nederlandse auteurs. Aan de vooravond van zijn 20e sterfdag verscheen het boek ‘Nooit meer typen’: een overzicht van de collectie typemachines die Hermans verzamelde. Geen pen, geen pc, maar de meesterwerken van Hermans werden vervaardigd op typemachine. Nu is de collectie gekocht door de Belg Gert Brouns en zal in zijn boekhandel Limerick te zien zijn. Hij zit aan tafel met schrijvers Christophe Vekeman en Niña Weijers.

Arjan Ederveen en Tosca Niterink
Het is dertig jaar geleden dat de typetjes Theo & Thea voor het eerst op televisie te zien waren. Het gelijknamige kinderprogramma werd van 1985 tot 1989 bij de VPRO uitgezonden. Het programma was niet alleen bij kinderen populair en bereikte al gauw een cultstatus. De grappige sketches en bijbehorende witte hazentandjes zijn dan ook voor velen jeugdsentiment. Vanavond zitten zij samen bij ons aan tafel: Arjan Ederveen en Tosca Niterink.

Muziek: Sharon van Etten
Het album “Are we there” van Sharon van Etten (1981) werd door recensenten met complimenten overladen. Een plaat met fraai gearrangeerde liedjes met een vleugje folk, een snuifje Americana en veel prachtige harmonieën tussen gitaar, piano, een enkele strijker en Van Ettens stem. Ze deed al voorprogramma’s voor Nick Cave en the National en was al te zien bij Conan, Fallon, Ellen, Jimmy Kimmel en Jools Holland, vanavond speelt ze ‘I don’t want to let you down’.

Tafeldame: Halina Reijn
Halina is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Arjan Ederveen, Frénk van der Linden, Myrthe Hilkens, Sywert van Lienden, Tosca Niterink en Christophe Vekeman te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 20 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie